Heeft u last van oneffenheden, grove poriën, pigmentvlekken, littekens, restacne en/of fijne lijntjes of rimpels? Onze praktijk in Rotterdam kan zorgen voor een zichtbare verbetering door middel van een professionele peeling! De behandeling is geschikt voor vrijwel alle huidtypen en alle leeftijden.


Bij DermaMedi Lijn in Rotterdam gebruiken we verschillende medische peelings die afgestemd zijn op iedere huidtype en huidprobleem.

De peelings en producten waarmee wordt gewerkt in ons praktijk zijn van:

 • Lira Clinical
 • Image I peel 
 • DermaQuest

 

Deze peelings bestaan uit een combinatie van verschillende ingrediënten, met elk hun eigen karakteristieke eigenschappen. Door de verschillende ingrediënten in te zetten kunnen huidproblemen effectief en efficiënt worden aangepakt. Doordat de Stem Cell Technology een sneller herstel van de huid stimuleert is er, in vergelijking met andere peelings van dezelfde sterkte, een relatief korte herstelperiode.

 

Uniek aan deze peelings is de variatie in sterkten en werkzame stoffen, die optimaal resultaat mogelijk maken op het gebied van:

 

 • Acne
 • Acne littekens
 • Grove poriën
 • Pigmentatie
 • Droge huid
 • Gevoelige huid
 • Rosacea
 • Grauwe huid
 • Fijne lijntjes en rimpeltjes

 

Het doel waarbij de peelings worden ingezet is om de huid verfrissen, het corrigeren van de huid tot in de diepere huidlagen, verminderen van (atrofische) littekens, pigmentvlekken, roodheid en om verstoppingen of ontstekingen tegen te gaan. Daarnaast worden fijne lijntjes verminderd en groeve poriën worden kleiner, zodat de huid een egalere structuur krijgt.

IMAGE O2 lift zuurstof peel

Deze luxe behandeling is een aanrader vlak voor speciale feestdagen en om heerlijk de huid te verfrissen. De O2 lift wordt uitgevoerd met de producten die een hoge concentratie van zuurstofpeptiden en plantaardige stamcellen bevatten. Dankzij de unieke combinatie van zuurstof, plantenstamcellen en peptiden geeft de O2 Lift een liftend en stralend effect.

Het is een unieke behandeling met een speciaal bruisende masker voor het exfolieren, verlichten en zuurstof toebrengen van de huid.

Omdat deze behandeling u alle voordelen biedt van een peeling, maar geen hersteltijd heeft, is hij uitermate geschikt om de huid vlak voor een feestje een instant glow te geven en geschikt voor alle huidtypen.

Resultaat na de behandeling: de huid wordt mooier en gezonder en bovendien egaler en stralender.

 

Pumpkin peeling (mild)

De Pumpkin peeling werkt onder andere op basis van pompoen enzymen. Deze enzymen zorgen voor een exfoliatie van de dode cellen in de opperhuid. Tevens werkt het als één van de krachtigste antioxidanten die schadelijke stoffen aanpakt. De Alpha Hydroxy zuren en Beta Hydroxy zuren stimuleren de celdeling waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt.

 

Lactic Clear Definer (mild)

De Lactic Clear Definer werkt op basis van melkzuur. Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en is ideaal om pigment problemen te behandelen of de huid op te frissen. De ondersteunende zuren hebben ieder een specifieke werking op de pigmentatie. De stamcellen zorgen ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt. Deze peeling is dan ook uitermate geschikt voor donkere huidtypen.

 

Salicylzuur (medium/diep)

Dit is een zuur die een keratolytisch (weekmakend) effect heeft op de opperhuid. Salicylzuur is zeer geschikt voor de vette, ontstoken acne en heeft een talgoplossende werking.

 

Glycolzuur (medium/intensief)

Door de kleine moleculaire structuur van glycolzuur werkt deze dieper in de huid dan melkzuur of salicylzuur. Glycolzuur is een veelgebruikt zuur met een brede inzetbaarheid, omdat deze de celdeling stimuleert, voor meer hydratatie van de lederhuid zorgt, de uitgroei van witte (gesloten) mee-eters stimuleert, de kleur van de huid verbetert en zonbeschadiging aanpakt.

 

Jessner peeling (intensief/diep)

Dit is een specifieke samenstelling van salicylzuur, resorcine zuur en melkzuur in gelijke verhoudingen. De Jessner peeling werkt diep in de huid en is zeer geschikt voor alle vormen van acne, pigmentvlekken en anti-aging. We brengen de peeling vaak in meerdere lagen aan. Hoe meer lagen we aanbrengen, hoe sterker het effect. Wanneer u allergisch bent voor aspirine, raden we deze peeling af.

TCA, trichloorazijnzuur (intensief/diep)

Dit zuur werkt diep in de huid en geeft een egaliserend effect. TCA is zeer geschikt voor acne littekens, pigmentvlekken en anti-aging. We brengen de peeling vaak in meerdere lagen aan. Hoe meer lagen we aanbrengen, hoe sterker het effect. Wanneer u zwanger bent, infecties of keloïdvorming heeft of u roaccutane gebruikt of deze tot 2 jaar geleden heeft gebruikt, raden we deze peeling af.
 

Kuurvorm

Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken is het aan te bevelen meerdere peelings te ondergaan. Bij een oppervlakkige en middel-/diep peelings en afhankelijk van de huidklacht zijn er gemiddeld 3 tot 6 peelings nodig, elke 2 tot 4 weken. Bij diepe peelings volstaan gemiddeld 1 tot 3 peelings welke kan variëren van 4 weken tot een aantal maanden. Ook raden we onderhoudsbehandelingen aan.

 

De behandeling

Na het reinigen van het gelaat wordt de peeling vloeistof aangebracht. Als de inwerktijd van de peeling is verstreken, wordt deze indien nodig geneutraliseerd. Daarna worden er zo nodig nazorg producten aangebracht en een beschermingsfactor spf 30 of hoger.

Na de behandeling

De herstel tijd van de peelings kan variëren van 4 tot 7 dagen. De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien. Dit ligt eraan welke peeling gebruikt is. Na een oppervlakkig peeling kan de huid tot 48 uur roodheid, droogheid en afschilfering vertonen. Op sommige plaatsen kan de peeling dieper doordringen. Dit zal genezen in 4 tot 7 dagen en soms met een korstvorming. Indien u deze niet goed verzorgt, kunnen er infecties en eventueel littekens ontstaan. Belangrijk is dat u voldoende tijd besteed om de huid te laten genezen.

Na een TCA of Jessner peeling kan de huid er direct rood uitzien. Daarna kan de huid zo’n 7 dagen strak aanvoelen en veranderen in een donkere kleur. Na 2 tot 3 dagen kan ook een schilfering ontstaan. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen, rond de ogen en vaak als laatste het voorhoofd. De mate van schilfering verschilt per peeling en kan variëren van milde schilfering tot het compleet vervellen van de gehele huid. Het is heel belangrijk dat u niet aan losse vellen gaat trekken of gaat plukken, om infecties en overmatige pigmentatie te voorkomen. Bij de Jessner en TCA peelings raden we de huid minimaal twee maal van te voren met tussenpozen een oppervlakkige peeling ondergaan om de huid voor te bereiden. Ook is het belangrijk om de producten die u thuis gebruikt op elkaar af te stemmen om de kans op irritatie te minimaliseren. 

 

Nazorg en adviezen

 • Gebruik geen andere medicatie of producten dan die wij u voorgeschreven hebben. Ook raden wij roken af, omdat dit het wondgenezingsproces vertraagt en het langer duurt voordat de huid of korstvorming geneest.
 • Meld als u zwanger bent of gebruikt medicatie. 
 • Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met zonnebrandcrème van factor 30 of hoger tijdens en na de gehele kuur om pigmentvlekken te voorkomen.
 • Het is belangrijk om niet aan losse vellen te trekken of te pulken, om littekens en infecties te voorkomen.
 • U dient 48 uur na de peeling zon, zweten, zware inspanning, hete baden, douches, sauna en haarkleuring te vermijden. 
 • U kunt thuis speciale producten gebruiken om de kans op irritatie te minimaliseren en het gewenste resultaat te vergroten. Gebruik daarom tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.
 • Tevens mag u geen harsbehandeling in het gezicht laten uitvoeren in de laatste 5 dagen voor de behandeling. Na het scheren mag de peeling pas na 3 dagen uitgevoerd te worden op de behandeld huidgebied.

 • Als u producten gebruikt die benzoylperoxide, retinol A vitamine of tretinoine bevatten, dient u hier 3 à 4 dagen voor de behandeling mee te stoppen.

 • Als u overgevoelig bent voor een koortslip raden wij aan om L-lysine supplementen te slikken voor en tijdens de kuur om een herpes uitbraak tijdens het genezingsproces te onderdrukken.

 

Combinatietherapie

Tevens kan een peeling worden ingezet in combinatie met nano dermabrasie of een microneedling therapie voor een optimaal resultaat. Afhankelijk van uw huidtype en het gewenste behandelresultaat zal de huidtherapeute samen met u een op maat samengesteld behandelplan opstellen.

 

Vergoeding acne behandeling d.m.v. peeling Rotterdam

Indien een peeling ingezet wordt om acné (littekens) in het gelaat te behandelen, kan de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Dit is afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Een verwijzing van huisarts of dermatoloog kan hiervoor nodig zijn.