Heeft u last van acné (littekens), mee-eters, ontstoken puistjes of een onzuivere huid? Neem dan gerust contact met ons op. Onze praktijk in Rotterdam zorgt voor een kwalitatieve en zichtbare verbetering door middel van een professionele acne behandeling. Zo voorkomt u ook dat het erger wordt of dat er littekens ontstaan.


Wanneer u last heeft van een onzuivere huid, puistjes, mee-eters en en/of acne-littekens kunt u bij DermaMedi Lijn terecht voor acné behandelingen.

Tijdens het intake gesprek worden alle behandelmogelijkheden met u besproken en beslist u samen met de huidtherapeut welke behandeling het beste bij u huid past. Meestal beginnen wij met het aanraden van de juiste verzorgingsproducten die u thuis kunt gaan gebruiken en met het adviseren over hoe u uw huid thuis kunt het beste gaan verzorgen.

Acne therapie is geen standaard behandeling, maar verschilt van patiënt tot patiënt. Acne kan verminderd worden door middel van een intensieve dieptereiniging, dit kan eventueel in combinatie met medische chemische peelings. Acne-littekens kunnen daarentegen verminderd worden door medische chemische peelings en/of micro needling therapie. 

Het verminderen en verhelpen van acne kan alleen met de samenwerking van u. Zo kan er samen gezorgd worden dat de huid egaler, rustiger, gladder wordt en huidontstekingen en mee-eters komen dan minder vaak voor. Het is daarom zeer belangrijk om de huid in balans te houden door middel van behandelingen, het opvolgen van adviezen en door gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen die nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken is per persoon verschillend en is afhankelijk van de ernst en oorzaak, de beïnvloedende factoren, zoals: hormoonschommelingen, uw huidreactie op de behandeling, thuisverzorging en uw levensstijl. Voor behandelingen in de praktijk is ons advies te beginnen met eenmaal tot tweemaal in de twee weken. Wanneer de acne verminderd en stabiel is, kunnen de behandelingen afgebouwd worden.

Diverse vormen van de acné die in onze praktijk worden behandeld


De behandelmogelijkheden bij acné en of acne littekens die worden uitgevoerd bij ons in de praktijk onder andere:

 • Oppervlakkig reiniging van de huid
 • Op een steriele manier manueel onzuiverheden verwijderen
 • Medische peelings/nano dermabrasie/micro needling
 • Aanvullende therapie m.n. camouflagetherapie
 • Product- en thuisadviezen
 • Het aanbrengen van ontstekingsremmende en kalmerende producten tegen acne

Na de acné behandeling

Na de behandeling ziet de huid er rood en soms wat gezwollen uit. Dit trekt binnen 48 uur weg. De huid kan tot 2 weken lang een lichte schilfering geven. Naarmate u vaker een behandeling tegen acné ondergaat, worden de klachten minder intens.

Nazorg en thuisadviezen

 • Was uw huid voorzichtig (1 à 2x per dag) met lauw water. Dep uw huid na het baden droog met een schone handdoek.
 • Gebruik huidreiniger/wasgel met een zuurgraad (pH-waarde) van 5 of lager.
 • Bescherm uw huid goed tegen de zon, dit is vooral belangrijk na een dieptereiniging van de huid, (medische) peeling of een laserbehandeling.g
 • Gebruik een zonnebrandcrème met Spf beschermingsfactor 30 of hoger voor de acne huid. Breng de crème een half uur voor het zonnen aan en herhaal dit om de twee uur.
 • Kies voor huidproducten op waterbasis als u make-up of zonnebrandmiddelen gebruikt.
 • Vermijd strakke en synthetische kleding (direct op de huid).
 • Als u merkt dat u door een bepaald product meer puistjes krijgt, kunt u dat voedingsmiddel beter vermijden.
 • Voorkom zelf puistjes uit te knijpen of aan puistjes te krabben. Dit kan leiden tot meer ontstekingen en/of acne littekens. 
 • Vermijd uw huid te wassen met heet water en een reinigingsmiddel met een te hoge zuurgraad.
 • Vermijd uw huid stevig schoon te maken. Scrub de huid met zachte scrub peeling maximaal twee keer per week.
 • Vermijd sterk ontvettende huidverzorgingsproducten, zoals producten op basis van alcohol.

Vergoeding acné behandeling Rotterdam

Vanuit een aanvullende pakket wordt de acné behandeling (gedeeltelijk) vergoedt door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van huisarts of dermatoloog kan hiervoor nodig zijn.