Stoort u zich aan lijntjes die steeds dieper worden? Of zijn het de grove poriën of (acne) littekens die u storen? Wellicht heeft uw collageen en elastine aanmaak een boost nodig en biedt onze praktijk in Rotterdam een micro needling de oplossing! 


Micro needling is een behandelmethode welke uitgevoerd wordt met behulp van een needling pen met zeer fijne naaldjes. Doordat de pen vibreert worden er verticaal kleine gaatjes in de huid geprikt. Deze prikjes laten de opperhuid intact maar "verwonden" net genoeg om de natuurlijke wondgenezing op gang te brengen. Hierbij komen groeifactoren vrij en wordt de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel) gestimuleerd. Tevens speelt de verhoogde doorbloeding een grote rol. De stimulatie van nieuwe bloedvaatjes in het litteken zorgt voor aanvoer van extra zuurstof en voedingsstoffen, waardoor de huid gezonder wordt. 

 

Micro needling is geschikt voor:

  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Acne littekens
  • Littekens
  • Zonbeschadiging
  • Pigmentstoornissen
  • Grove huidstructuur
  • Striae

 

Na de behandeling

Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, zult u na enkele behandelingen al merken dat uw huid steviger en gladder wordt. Oude cellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe cellen worden eerder aangemaakt. De hoornlaag wordt weer dun, waardoor verstoppingen (comedonen) minder kans krijgen. Overmatig pigment wat aanwezig is in de hoornlaag, schilfert mee en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden. Afhankelijk van het soort huidoppervlak zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Drie à vier dagen na de behandeling kan de huid door de versnelde celdeling licht gaan schilferen en wat roder ogen dan normaal. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een zonnebrandcrème met een UV 30 of hoger.

De behandeling is niet geheel pijnloos. Afhankelijk van de regio die behandeld wordt kunnen wij u een verdovende crème adviseren (Emla-crème). Tijdens de intake zullen wij u hierover meer informatie geven.

 

Aantal behandelingen

Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld vijf a zes behandelingen nodig in kuurverband (vier a zes weken) voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. De tussenpozen zijn nodig voor opbouw van bindweefsel en herstel van de huid.

 

Te verwachten resultaat

De aanmaak van bindweefsel is echter een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld twee à vier weken is er verbetering te zien. De huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder aanzien. Het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk te zien zijn. Het eindresultaat zal pas na 6 tot 9 maanden zichtbaar zijn. Uiteindelijk zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn. 

 

Nazorg en thuisadviezen

  • uw huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met zonlicht, sauna, heet douchen of baden.
  • bescherm uw huid met een zonnebrand crème Spf factor 30 of hoger en breng voor de opeenvolgende 2 weken een geadviseerde serum aan op het behandelde huidgebied.
  • gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

 

Vergoeding micro needling therapie Rotterdam

Indien micro needling wordt ingezet om (acné-)littekens in het gezicht te behandelen, kan de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Dit is afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Een verwijzing van huisarts of dermatoloog kan hiervoor nodig zijn.