Heeft u last van overmatige, ingegroeide haren of ongewenste haargroei die donker is van kleur in het gelaat of op het lichaam? Neem dan gerust contact met ons op. Onze praktijk in Rotterdam biedt het veiligste en resultatieve oplossing voor u! D.m.v. Lumenis LightSheer desire diodelaser wordt de (over)beharing al na eerste behandeling gedeeltelijk verminderd.


U kunt bij Huidtherapie DermaMedi Lijn in Rotterdam terecht voor laser ontharing middels de Lumenis LightSheer desire diode laser. Deze medisch laser is door de Amerikaanse keuringsdienst FDA goedgekeurd en wordt beschouwd als de ‘gouden standaard’ voor haarreductie en is zeer effectief, veilig en snel.

De energie van de laserstraal met een specifieke golflengte (805 nm) wordt in het pigment (melanine) van de haarfollikels omgezet in warmte, waardoor de haarfollikels vernietigd worden en de nieuwe haargroei niet meer mogelijk is. Dit is zonder schade aan te brengen aan de huid. Diode laser tast de omliggende huid niet aan en is veilig in het gebruik. Verder duurt laser behandeling niet lang, doordat meerdere haren tegelijk worden aangepakt. De laser is een zeer krachtig en zeer geconcentreerd lichtstraal. 

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt. Onze Lumenis LightSheer diode laser heeft daarom een koelsysteem dat het prikkelend gevoel tijdens de behandeling vermindert. Bij eventuele pijnlijke gevoel, die voor u niet verdraagbaar is, wordt aangeraden vooraf aan de behandeling op de behandelde huidgebied een voorgeschreven verdovingscrème aan te brengen om de huid te verdoven.

Bij deze behandelmethode is het belangrijk dat de huid niet donkerder is dan de kleur van het haar of door de zon gebruind is. De haren mogen niet te dun (licht dons), blond, grijs of rossig zijn. Omdat de energie die vrij komt zoekt namelijk de gepigmenteerde haar op. Bij lichte dons oftewel de haar zonder een pigment is deze niet (goed) zichtbaar en bij een gepigmenteerde of een door de zon verkleurde huid neemt de huid te veel energie op in plaats van de haar.

Voor blond, grijs of rossig haar is er een andere oplossing voor u: elektrische epilatie.

 

Na de laser behandeling

Na de behandeling ontstaat er roodheid en opzwelling op de plaatsen waar de haartjes hebben gezeten. Dit is een normale, gewenste reactie en zal binnen 2 uur tot enkele dagen na de behandeling afnemen. 

 

Aantal behandelingen

Om een optimale resultaat te behalen heeft u gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Een behandeling is niet voldoende, omdat de groeicyclus van het haar bestaat uit 3 verschillende fases. Alleen de haren die in het laatste groeifase fase (anagene fase) zijn kunnen vernietigd worden. Slechts een deel van al het zichtbare haar bevindt zich in de groeifase en verdwijnt voorgoed. Daarom zijn er ook meerdere behandelingen.

In de praktijk komt voor dat patiënten meer of minder behandelingen nodig hebben. Dit is afhankelijk van de huid- en haartype en iedere huid reageert anders. Er kunnen ook aantal factoren meespelen zoals: medicijngebruik, hormonale veranderingen in het menselijk lichaam, gezondheid, etnische achtergrond of overmatige irritatie tot nieuwe haren ontwikkelen. Het aantal behandelingen kunnen daarom variëren.

 

Voordelen Lumenis LightSheer 

 • Veilig in gebruik en speciaal ontwikkelt voor het verwijderen van ongewenste haargroei of ingegroeide haren
 • Door de zuivere golflengte van 805 nm gaat er geen licht verloren en is de effectiviteit optimaal, de haarfollikels worden opgewarmd tot 70 graden
 • Ontharen van alle huidtypes (I- VI), dus ook geschikt voor getinte en negroïde huidtypen 
 • Permanent gekoelde laserkop (naast gel) wat door de cliënt als zeer comfortabel wordt ervaren
 • Beperkt aantal behandelingen gemiddeld 6 - 8 (in tegenstelling tot de IPL, OPT of de SHR, Soprano Ice methode tussen 10 - 16 of meer) en hierdoor LightSheer vaak voordeliger dan andere methodes.

 

Nazorg en adviezen

 • Meldt als u zwanger bent of gebruikt medicatie.
 • Vanaf 4 weken voor het begin van de behandeling mag niet meer harsen, epileren, waxen, de touwtjesmethode of Epilady gebruiken. Tussen de behandelingen mag u de haren wel scheren of afknippen.
 • De haren 24 uur vóór de geplande behandeling wel scheren, zo zijn de haren het korst en is de huid niet meer geïrriteerd door het scheren.
 • Uw huid is na de behandeling extra kwetsbaar en wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met sauna, heet douchen of baden of een intensieve inspanning uitoefenen (bijv. sporten).
 • Tot 48 uur na de behandeling geen geparfumeerde en alcoholhoudende producten gebruiken, zoals deodorant/make-up op de behandeld ontharingsgebied.

 • Na de behandeling 2 maal per dag gedurende 1 week of langer een geadviseerde herstellende nabehandelingscrème gebruiken.

 • Gedurende de behandelingen dagelijks een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor Spf 30 of hoger gebruiken.
 • Voor en na de (laatste) behandeling (3 tot 4 weken) mag niet onder de zon, zonnebank of een zelf bruinende middelen (self tan spray) gebruiken.
 • Na de behandeling bij een eventueel intensieve warmte of jeukende gevoel de behandelde huidgebied voor een periode van 2 uur koelen met de koude coolpack/ icepack.
 • Niet aan de eventuele korstjes of pukkeltjes krabben.
 • Bent u al zongebruind en blijft de bruining lang aanwezig? Wacht dan nog een aantal weken met de laserbehandeling tot u uw oorspronkelijke huidskleur weer terug heeft. Om uw oorspronkelijke huidskleur sneller terug te krijgen kunt het beste door 2 a 3 maal per week uw ontharingsgebied voorbereiden met een zachte scrub peeling met fijne korrels te scrubben. Of raadpleeg de huidtherapeute voor advies bij twijfel.

 

Vergoeding laser ontharen Rotterdam

Vanuit een aanvullende pakket wordt laserontharing (epilatie) bij ongewenste haargroei in het gelaat (gedeeltelijk) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van huisarts of dermatoloog kan hiervoor nodig zijn.