Heeft u last van blond, grijs/wit of rossig haargroei? In tegenstelling tot laser wordt bij deze behandelmethode ieder haartje apart behandeld. Donkere haren worden bij voorkeur door middel van LightSheer Desire diode laser verwijderd en lichte en/of dunne haren worden met elektrische epilatie verwijderd.


Elektrische epilatie gebeurt middels een klein naaldje. De huidtherapeut plaats het dunne naaldje naast de haar in het haarzakje die vervolgens verwarmd wordt door de stroom. Deze warmte vernietigt de cellen waaruit de haar kan groeien. Na een aantal seconden laat de haar los en wordt deze verwijderd met een pincet. 

Haren groeien in fasen, die noemt men de haargroei cyclus. Niet elke haar groeit in dezelfde fase op hetzelfde moment. Dit is aan de buitenkant van de huid niet te zien. Vandaar dat elke haar meerdere keren behandelt moet worden waardoor de behandeling langdurig is. 

Na iedere behandeling komen er minder haren terug en worden ze zwakker en dunner. Uiteindelijk worden de haren op een langere termijn verwijderd. 

Elektrische epilatie wordt alleen ingezet voor beharing in het gelaat. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar wel te verdragen. Eventueel kunt u 15 - 20 minuten vooraf de behandeling de huidgebied met een voorgeschreven crème verdoven.

Aantal behandelingen

De behandelperiode varieert van enkele maanden tot enkele jaren, afhankelijk van de grootte van het behaarde oppervlak. Het doel van de behandeling is haar vermindering. Er kan geen garantie gegeven worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Er kunnen altijd weer nieuwe haren ontstaan, bijvoorbeeld tijdens de menopauze en door het gebruik van bepaalde medicijnen of hormonale veranderingen in het lichaam.

Onderhoudsbehandelingen kunnen een tot twee keer per jaar nodig zijn om nieuwe haren weer te verwijderen.

Na elektrische epilatie behandeling

Na de behandeling ontstaat er roodheid en opzwelling op de plaatsen waar de haartjes hebben gezeten. Dit is een normale, gewenste reactie en zal binnen 2 uur tot enkele dagen na de behandeling afnemen. 

Nazorg en adviezen

  • Vanaf 3 - 4 weken voor het begin van de behandeling mag niet meer harsen, epileren, waxen, de touwtjesmethode of Epilady gebruiken. Minimaal 5 dagen van tevoren de haren niet scheren of afknippen. Zorg ervoor, dat de haren tijdens de behandeling lang genoeg zijn (3-4 mm) om met een pincet te pakken.
  • Uw huid is na de behandeling extra kwetsbaar en wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met sauna, heet douchen of baden of een intensieve inspanning uitoefenen (bijv. sporten).
  • Tot 48 uur na de behandeling dient u geen geparfumeerde en alcoholhoudende producten gebruiken, zoals deodorant/make-up op de behandeld huidgebied.
  • Na de behandeling wordt aangeraden 2x per dag en gedurende 1 week lang een herstellende nabehandelingscrème te gebruiken.
  • Gedurende de behandelingen een beschermingsfactor met Spf 30 of hoger gebruiken.
  • Voor en na de (laatste) behandeling (3 tot 4 weken) mag niet onder de zon, zonnebank of een zelf bruinende middelen (self tan spray) gebruiken.
  • Na de behandeling bij een eventueel intensieve warmtegevoel of een jeuk gevoel bij de behandelde gebied kunt u afkoelen met een koude kompres.
  • Niet aan de eventuele korstjes of pukkeltjes krabben.
  • Bent u al zongebruind en blijft de bruining lang aanwezig? Wacht dan nog een aantal weken met de elektrische epilatie tot u uw oorspronkelijke huidskleur weer terug heeft. Of raadpleeg de huidtherapeute voor advies bij twijfel.

 

Vergoeding elektrische epilatie Rotterdam

Vanuit een aanvullende pakket wordt elektrische epilatie bij ongewenste haargroei in het gelaat (gedeeltelijk ) vergoed. In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling. Een verwijzing van huisarts of dermatoloog kan hiervoor nodig zijn.