Kleurafwijkingen en littekens op zichtbare delen van het gezicht en lichaam kunnen storend zijn en daarmee gevoelens van schaamte en onzekerheid veroorzaken. De huidtherapeut helpt u om deze kleurverschillen professioneel te camoufleren door middel van speciale camouflagemiddelen om minder zichtbaar te maken. De camouflage crème kan op vrijwel alle huiden aangebracht worden, ook direct na alle huidtherapeutische behandelingen. De huid wordt hierdoor kalmer en herstelt sneller.



Camouflage therapie is speciaal ontwikkeld en geeft een tijdelijke oplossing voor het camoufleren/verbergen van kleurafwijkende huidaandoeningen, zoals: vitiligo, wijnvlekken, pigmentvlekken, acne (littekens), tatoeages, couperose en rosacea. De camouflagecrème is geschikt voor zowel vrouwen als mannen.

 

De camouflage producten waarmee wordt gewerkt in ons praktijk zijn van:

  • DermaColor
  • Image I Conceal

DermaColor

De medische zeer dekkend camouflagemiddelen van DermaColor beschermen de huid tegen schadelijke uv-straling en is, na het gebruik van fixeerpoeder, watervast, hittebestendig, bestand tegen transpiratie of lichamelijke inspanning en bevatten veel meer pigment, dan de standaard camouflagecrèmes, waardoor deze zeer goed dekken.

 

IMAGE I Conceal

De camouflage foundation crème van IMAGE Skincare I Conceal is een licht dekkende, waterbestendige medische foundation in zes tinten die verzorgt, geneest, camoufleert voor een vlekkeloze teint en geeft bescherming d.m.v. de SPF 30. Het product is ideaal voor een huid met pigment, irritaties, littekens, oneffenheden zoals roodheid of onzuiverheden zoals acne. Tevens kan het product goed worden gebruikt na een cosmetisch of medische operatieve ingreep vanwege de antibacteriële en genezende werking. Dus mag direct na de behandeling worden aangebracht naar eigen behoefte.

 

De behandeling

De huidtherapeut stelt samen met u de juiste kleur of kleurencombinatie vast aan de hand van een 24-kleuren werkpalet. Na het bepalen van uw huidskleur worden de benodigde camouflagecrèmes en bijhorende producten besteld.

Tijdens de behandeling leert de huidtherapeut u hoe u de crème op juiste manier kunt aanbrengen, zodat u zich de hele dag beschermd en zeker zult voelen. Ook krijgt u advies over de manier waarop u de crème het beste kunt fixeren en weer kunt verwijderen. Een behandeling bestaat meestal uit 1 à 2 afspraken.

 

Nazorg en adviezen

  • De camouflagecrème dun en gelijkmatig aanbrengen d.m.v. een draaiende en drukkende beweging van de vingertoppen.
  • De camouflage tot 2 cm over de rand van de aandoening bedekken.
  • De randen van de camouflage kunt u met een make-up spons vervagen.
  • U kunt de camouflage water- en veegvast maken door, na het aanbrengen van de camouflagecrème, de fixeerpoeder aan te brengen met een poederkwast en 5 à 10 minuten te laten inwerken. De camouflage is nu gefixeerd. Het overtollige poeder kunt u met een poederborstel (babyborstel) voorzichtig verwijderen. Hierna kunt u de camouflage vochtig maken d.m.v. een vochtig wattenschijfje of spuitbus met water. De chemische reactie die ontstaat tussen de camouflagecrème en de fixeerpoeder wordt versterkt door het gebruik van water. Bijkomend voordeel is dat het matterende effect van de poeder wordt verminderd.
  • Om de camouflage weer te verwijderen kunt u de DermaColor reinigingsgel gebruiken. Masseer de gecamoufleerde huid in met de gel en spoel de camouflage af met lauw warm water.
  • Met de DermaColor reinigingscrème verwijdert u de camouflage met een tissue of wattenschijf. Op een tissue of wattenschijf brengt u de reinigingscrème aan, vervolgens wrijft u met de crème over de gecamoufleerde huid.
  • Na het reinigen van de huid kunt u met de DermaColor reinigingslotion uw huid ontvetten.

 

Vergoeding camouflage therapie Rotterdam

Bij een aanvullende zorgverzekering worden camouflagebehandelingen- en middelen in het gelaat (gedeeltelijk) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van huisarts of dermatoloog kan hiervoor nodig zijn.