HOME » BEHANDELINGEN » Laser ontharing

Laser ontharing Rotterdam


Heeft u last van overmatige, ingegroeide haren of ongewenste haargroei die donker is van kleur in het gelaat of op het lichaam? Neem dan gerust contact met ons op. Onze praktijk biedt het veiligste en resultatieve oplossing voor u! D.m.v. de LightSheer Desire diodelaser wordt de (over)beharing al na eerste behandeling gedeeltelijk verminderd.

 

Bij DERMAMEDI LIJN in Rotterdam werkt de huidtherapeut met een hoogwaardige LightSheer Desire Diode ontharingslaser dat wetenschappelijk onderbouwd is. De laser is een zeer krachtig en zeer geconcentreerd lichtstraal. 

De energie van de laserstraal met een specifieke golflengte (805 nm) wordt in het pigment (melanine) van de haarfollikels omgezet in warmte, waardoor de haarfollikels vernietigd worden en de nieuwe haargroei niet meer mogelijk is. Dit is zonder schade aan te brengen aan de huid. Diode laser tast de omliggende huid niet aan en is veilig in het gebruik. Verder duurt de laser behandeling niet lang, doordat meerdere haren tegelijk worden aangepakt.

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt. Onze LightSheer desire diode laser heeft daarom een koelsysteem dat het prikkelend gevoel tijdens de behandeling vermindert. Bij eventuele pijnlijke gevoel, die voor u niet verdraagbaar is, wordt aangeraden vooraf aan de behandeling op de behandelde huidgebied een voorgeschreven verdovingscrème aan te brengen om de huid te verdoven.

 

Na de laserbehandeling

Na de behandeling ontstaat er roodheid en opzwelling op de plaatsen waar de haartjes hebben gezeten. Dit is een normale, gewenste reactie en zal binnen 2 uur tot enkele dagen na de behandeling afnemen. Als u het wilt kan de huidtherapeut een camouflerende crème aanbrengen.

 

Aantal behandelingen

Een behandeling is niet voldoende, omdat de groeicyclus van het haar bestaat uit 3 verschillende fases. Alleen de haren die in het laatste groeifase fase (anagene fase) zijn kunnen vernietigd worden. En slechts een deel van al het zichtbare haar bevindt zich in de groeifase en verdwijnt voorgoed. Daarom zijn er ook meerdere behandelingen.

Om een optimale resultaat te behalen heeft u gemiddeld 5 tot 8 behandelingen nodig. In de praktijk komt voor dat patiënten meer of minder behandelingen nodig hebben. Dit is afhankelijk van de huid- en haartype en iedere huid reageert anders. Er kunnen ook aantal factoren meespelen zoals: medicijngebruik, hormonale veranderingen in het menselijk lichaam of overmatige irritatie tot nieuwe haren ontwikkelen. Het aantal behandelingen kunnen daarom variëren. 

Bij deze behandelmethode is het belangrijk dat de huid niet donkerder is dan de kleur van het haar of door de zon gebruind is. De haren mogen niet te dun (licht dons), blond, grijs of rossig zijn. Omdat de energie die vrij komt zoekt namelijk de gepigmenteerde haar op. Bij lichte dons oftewel de haar zonder een pigment is deze niet (goed) zichtbaar en bij een gepigmenteerde of een door de zon verkleurde huid neemt de huid te veel energie op in plaats van de haar.

Voor blond, grijs of rossig haar is er een andere oplossing voor u: elektrische epilatie.

 

Verschil tussen LightSheer Desire Diode laser en I.P.L flitslamp, SHR, Soprano Ice

De Lightsheer diodelaser zendt uit op een zuivere golflengte van 805 nm en kan mede door zijn hoge vermogen ook dieper gelegen haarwortels bereiken. 

De flitslamp is geen laser en maakt gebruik van lichtflitsen met een breed spectrum van licht. Dat wil zeggen een flitslicht is niet synchroon, zoals Laserlicht en gaat alle richtingen uit net zoals licht van een gewone lamp. Hierdoor dringt het minder diep in de huid door. Dieper gelegen haarwortels reageren dan onvoldoende, waardoor niet het gewenste resultaat ontstaat en dus (veel) meer behandelingen noodzakelijk.

De IPL-systemen zijn allen ontwikkeld na de laser en zijn vooral populair vanwege de veel lagere aanschafprijs en vanwege de mogelijkheid te variëren met golflengten, waardoor ook haarvaatjes en pigmentvlekken kunnen worden behandeld. Het voordeel van IPL is dat door de voordeligere aanschaf van het apparaat, soms ook de behandel prijzen lager zijn.

Er is nu ook veel vraag naar pijnloos ontharen, maar feit is dat warmte in de huid brengen altijd gevoel met zich mee brengt. Met SHR (Super Hair Removal of te wel zogenaamde Soprano Ice) worden met lagere energie verschillende korte lichtflitsen aan de haren gegeven, zodat de warmte langzamer de huid in wordt gebracht. Dit wil zeggen dat de haarwortels worden tot maar slechts 45 graden opgewarmd en dit is niet genoeg om de haarwortels definitief te vernietigen. Om de haarwortels definitief te vernietigen dient deze namelijk verwarmt te worden tot 70 graden. Het resultaat van de Soprano laser is hierdoor tijdelijk en niet blijvend. Pijnloos is het echter niet en de behandeling duurt vaak iets langer.

Het is inmiddels wel duidelijk dat IPL flitslicht of SHR of Soprano Ice methode in het algemeen minder effectief is dan echte lasers zoals de Lightsheer Desire diode laser voor ontharen. Dat betekent dat er aanzienlijk minder behandelingen nodig zijn met LightSheer. Dat scheelt natuurlijk ook in de kosten.

 

Voordelen LightSheer Desire Diode laser

 • Veilig in gebruik en speciaal ontwikkelt voor het verwijderen van ongewenste haargroei of ingegroeide haren
 • Door de zuivere golflengte van 805 nm gaat er geen licht verloren en is de effectiviteit optimaal, de haarfollikels worden opgewarmd tot 70 graden
 • Korte oplaadtijd, 1 shot per 2 seconden dat de snelheid van de behandeling ten goede komt
 • Ontharen van alle huidtypes (I- VI), dus ook geschikt voor getinte en negroïde huidtypen 
 • Permanent gekoelde laserkop (naast gel) wat door de cliënt als zeer comfortabel wordt ervaren
 • Beperkt aantal behandelingen gemiddeld 5 - 8 (in tegenstelling tot de IPL of de SHR methode tussen 10 - 16 of meer) en hierdoor LightSheer vaak voordeliger dan andere methodes.

 

Nazorg en adviezen

 • meldt als u zwanger bent of gebruikt medicatie.
 • vanaf 4 weken voor het begin van de behandeling mag niet meer harsen, epileren, waxen, de touwtjesmethode of Epilady gebruiken. Tussen de behandelingen mag u de haren wel scheren of afknippen.
 • de haren 24 uur vóór de geplande behandeling wel scheren, zo zijn de haren het korst en is de huid niet meer geïrriteerd door het scheren.
 • uw huid is na de behandeling extra kwetsbaar en wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met sauna, heet douchen of baden of een intensieve inspanning uitoefenen (bijv. sporten).
 • tot 48 uur na de behandeling geen geparfumeerde en alcoholhoudende producten gebruiken, zoals deodorant/make-up op de behandeld ontharingsgebied.

 • na de behandeling 2 maal per dag gedurende 1 week of langer een geadviseerde herstellende nabehandelingscrème gebruiken.

 • gedurende de behandelingen dagelijks een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor Spf 30 of hoger gebruiken.
 • 3 tot 4 weken voor en na de (laatste) behandeling mag niet onder de zon, zonnebank of een zelf bruinende middelen (self tan spray) gebruiken.
 • na de behandeling bij een eventueel intensieve warmte of jeukende gevoel de behandelde huidgebied voor een periode van 2 uur koelen met de koude coolpack/ icepack.
 • niet aan de eventuele korstjes of pukkeltjes krabben.
 • bent u al zongebruind en blijft de bruining lang aanwezig? Wacht dan nog een aantal weken met de laserbehandeling tot u uw oorspronkelijke huidskleur weer terug heeft. Om uw oorspronkelijke huidskleur sneller terug te krijgen kunt het beste door 2 a 3 maal per week uw ontharingsgebied voorbereiden (scrubben) met een lichte/zachte scrub peeling voor een gevoelige huid met fijne korrels. Of raadpleeg de huidtherapeute voor advies bij twijfel.

 

Vergoeding laserontharing Rotterdam

Vanuit een aanvullende pakket wordt laserontharing (epilatie) bij ongewenste haargroei in het gelaat (gedeeltelijk) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Soms heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of een medische specialist nodig.

Komt u niet uit of heeft u aanvullende informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons op.