HOME » BEHANDELINGEN » Acnétherapie

Heeft u last van acne (littekens), mee-eters, ontstoken puistjes of een onzuivere huid? Neem dan gerust contact met ons op. Onze praktijk zorgt voor een kwalitatieve en zichtbare verbetering. Al na de eerste acne behandeling kan uw huid er rustiger en egaler uitzien. En zo voorkomt u ook dat het erger wordt of dat er littekens ontstaan.

 

Bij DermaMedi Lijn behandelt de huidtherapeut verschillende vormen van acne, zoals lichte en ernstige vormen. Dit gebeurd vaak in combinatie met een behandeling door een arts of een dermatoloog.

Tijdens het intake gesprek wordt er gekeken welke behandelmethode het meest geschikt is. Daarna stelt de huidtherapeut een acne behandelplan op. Na vaststellen van het behandelplan volgen de afgesproken behandelingen. Tijdens en na de acne behandeling geeft de huidtherapeut aanvullende thuisadviezen mee, waarmee u zelf de acne kan aanpakken. Ze zijn bedoelt ter ondersteuning van de behandeling of ter voorkoming van herhaling van de klacht. Voor een succesvolle behandeling is het daarom raadzaam dat u deze adviezen blijft volgen.

Het aantal behandelingen is vooraf niet exact aan te geven. Verbetering van de huid kan snel zichtbaar zijn, maar het kan soms ook even duren. Dit is afhankelijk van de ernst van de acné, de beïnvloedende factoren, zoals: hormoonschommelingen, uw huidreactie op de behandeling, thuisverzorging en uw levensstijl.

Bij actieve acné kunt u het beste elke 2 weken een behandeling ondergaan, het liefst in een kuurvorm. Zodra de acné niet meer actief is, raden we onderhoudsbehandelingen aan. Dit is meestal om de 6 a 8 weken.

 

Diverse vormen (stadia) van de acne die in onze praktijk worden behandeld

106a5d89825a43c8815fa47e9df06f3a.jpg
e572d77084514365990b7f7c31a2d31d.jpg
e54449394b164771a0bb01d633c1f7e6.jpg
42f8cfffa4c04d4880a32a66763fc57d.jpg

De behandelmogelijkheden bij acne (littekens) die worden uitgevoerd bij ons in de praktijk  o.a.:

 • oppervlakkig reiniging van de huid
 • op een steriele manier onzuiverheden verwijderen
 • dieptereiniging van de huid d.m.v. medische peelings
 • dieptereiniging van de huid d.m.v. microdermabrasie
 • littekentherapie d.m.v. microneedling
 • aanvullende therapie m.n. camouflagetherapie
 • het aanbrengen van ontstekingsremmende en kalmerende producten tegen acne
 • thuisverzorgingsadviezen

Na de behandeling ziet de huid er rood en soms wat gezwollen uit. Dit trekt binnen 48 uur weg. De huid kan tot 2 weken lang een lichte schilfering geven.

Gedurende de behandelingen dient u een beschermingsfactor met spf 30 of hoger te gebruiken.

 

Nazorg en adviezen

Wij adviseren u om:

 • uw huid voorzichtig te wassen (1 à 2x per dag) met lauw water. Dep uw huid na het baden droog met een schone handdoek.
 • zeep te gebruiken met een zuurgraad (pH-waarde) van 5 of lager.
 • uw huid goed te beschermen tegen de zon, dit is vooral belangrijk na een dieptereiniging van de huid of een laserbehandeling. Een goede zonnebrandcrème heeft een hoge spf  beschermingsfactor 30 of hoger en is geschikt voor de acnehuid. Breng de crème een half uur voor het zonnen aan en herhaal dit om de twee uur.
 • te kiezen voor producten op waterbasis als u make-up of zonnebrandmiddelen gebruikt.
 • strakke en synthetische kleding (direct op de huid) te vermijden.

Soms helpt het gebruik van een peelingscrème op basis van glycolzuur, tretinoïne (vitamine A zuur), benzoylperoxide of fruitzuur.

Een acnedieet bestaat niet. Maar als u merkt dat u door een bepaald product meer puistjes krijgt, kunt u dat voedingsmiddel beter vermijden.

Wij raden u af om:

 • puistjes zelf uit te knijpen of aan puistjes te krabben. Dit kan leiden tot meer ontstekingen en/of acnelittekens.
 • uw huid te wassen met heet water en een reinigingsmiddel met een te hoge zuurgraad.
 • uw huid stevig schoon te maken. Scrub de huid maximaal twee keer per week.
 • sterk ontvettende huidverzorgingsproducten (zoals producten op basis van alcohol) te gebruiken

 

Vergoeding acnébehandeling

Vanuit een aanvullende pakket wordt de acnébehandeling (gedeeltelijk) vergoedt door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Soms heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of een medische specialist nodig.

Komt u niet uit of heeft u aanvullende informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.